Miten markkinoida yritystä vuonna 2025? (Ilman isoa budjettia)
lukuaika 8 min. | markkinointi
Vuosi 2025 tuo mukanaan markkinoinnin saralla uusia mahdollisuuksia, mutta myös haasteita pienyrittäjille, jotka haluavat tehostaa markkinointiaan.
Haasteena on ehdottomasti muutoksissa perässä pysyminen, sillä digitaalinen maailma muuttuu nopeasti, eikä vanhat tutut tavat enää yllättäen toimikaan.
Siksi omaa markkinointiviestiään on muutettava ajan mukana.
Kaksi konkreettista esimerkkiä tästä ovat 1) vaatimus viestin kohdentamisesta tarkemmin sekä 2) oman aidon tarinan tuominen esiin markkinoinnissa.
Molemmat ovat seurausta tietotulvasta ja siitä, että ilmaista ja yleispätevää tietoa on jo saatavilla ilmaiseksi joka puolella. Voimme niin Googlettaa, kysyä tekoälyltä tai lukea jopa Wikipediaa, jostain löydämme kyllä kaiken tiedon aivan ilmaiseksi.
Emme siis jaksa kovinkaan paljoa innostua enää pelkästä tiedonjakamisesta ja erilaisten vinkkien lukemisesta.
Vuonna 2025 kaipaammekin enemmän aitoja yhteyksiä, tarinoita ja rohkeita näkemyksiä, joissa me pienyrittäjät olemme onneksi isojen yritysten rinnalla jopa huomattavasti paremmassa asemassa.
Voimme nimittäin tarjota samaistuttavan aitoa markkinointia, kun vain uskallamme tulla esiin.
Eikä pienyrittäjän tarvitse tällöin kilpailla suurten brändien budjeteilla – menestys voi tulla kekseliäisyydestä, oikeista työkaluista ja asiakaslähtöisestä ajattelusta.

Tässä muutamia (6 kappaletta) keskeisiä markkinointivinkkejä, jotka auttavat erottumaan vuonna 2025:
1. Henkilökohtaiselta tuntuva asiakaskokemus ja viestintä
Olemme kenties asiakkaina aikaisempaa vaativimpia. Emme nimittäin halua tuntea olevamme yritykselle vain rahantekokoneita tai yhtä ja samaa massaa kaikkien muiden kanssa.
Panosta siis henkilökohtaisuuteen ja hyvään asiakaspalveluun. Markkinoinnin kannalta ajateltuna se korostuu viestinnässä, joka tuntuu ”kuin minulle kirjoitetulta”. Puhuttele asiakastasi, puhu suoraan hänelle ja kohdenna viestisi tarkoin omalle kaikkein potentiaalisimmalle asiakkaalle.
Näin vedät puoleesi juuri heitä, joita voitkin palvella kaikkein parhaiten ja joiden palvelemisesta todella nautit.
Usein pienyrittäjällä on mahdollisuus käyttää tätä etunaan myös tarjoamalla räätälöityjä kokemuksia. Luo tarjous, joka tuntuu henkilökohtaiselta tai yllätä asiakkaasi pienellä lahjalla. Pienet asiat riittävät luomaan asiakkaalle elämyksen, jollaista hän ei ollut osannut odottaa.
>> >> LUE MYÖS: Miten parantaa kirjoitustaitoja? Kirjoitusharjoitus unelma-asiakkaan kirkastamiseen
2. Panosta yhteyden luomiseen
Haluamme tuntea olomme tärkeiksi, mutta yhtä merkittävä seikka on tunne yhteenkuuluvuudesta. Haluamme olla osa jotain ja tuntea olevamme hyväksyttyjä myös muiden silmissä.
Siksi tänä päivänä erilaiset yhteisöt ja aito yhteyden luominen ovat koko ajan kasvavassa roolissa myös markkinoinnissa. Puhu ”meistä”, kerro ”kuinka moni on jo mukana” tai kutsu lukijasi ”mukaan x porukkaan”.
Yhteyttä voit myös luoda osallistamalla lukijoitasi mukaan toimintaan esimerkiksi kyselyiden avulla, palautetta pyytämällä tai ottamalla heidät mukaan palveluiden/tuotteiden kehitystyöhön.
Tai mikäli mahdollista, voit perustaa oman ryhmän tai yhteisön esimerkiksi Facebookiin (kyllä, Fb porskuttaa edelleen) tai jollekin muulle alustalle.
Kanavana myös sähköposti tuntuu usein esimerkiksi Instagramia henkilökohtaisemmalta. Sähköpostissa saat lukijasi täyden huomion ja hän on jo ilmoittanut tilatessaan kirjeesi haluavansa kuulla lisää.
Sähköposti lähtee myös rajatummalle porukalle, joten siellä on usein helpompi olla avoimempi ja kertoa enemmän omasta toiminnastaan.
Sähköposti on erittäin hyvä paikka myös yhteisöllisen puheen luomiselle. Esimerkiksi monet hyödyntävät jo omaa sähköpostiaan niin, että uutiskirjeen tilaamisen myötä pääsee liittymään ”sisäpiirin”, ”VIP-porukkaan” tai ”Iloisten kahvittelijoiden kerhoon”.
Mikäli sähköpostimarkkinoinnin kehittäminen kiinnostaa sinua, lähde mukaan seuraavaan ilmaiseen Buustia sähköpostimarkkinointiin -haasteeseen:
3. Videomarkkinointi, podcast & monikanavaisuus
Vuonna 2025 videot hallitsevat digimarkkinointia entistä vahvemmin. Kuluttajat kuluttavat sisältöä yhä enemmän lyhyissä ja visuaalisesti houkuttelevissa formaateissa, kuten TikTokissa, YouTubessa ja Instagram Reelsissä. Myös podcastit ovat tulleet jäädäkseen.
Jos siis et vielä ole kovinkaan monikanavainen, voisi laajentaminen johonkin muuhunkin kanavaan olla paikallaan.
Tämän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa kauheasti lisätyötä, vaan oleellista on oppia kierrättämään omia sisältöjään. Esimerkiksi NÄIN saat tehtyä yhdestä postauksesta jopa 11 eri julkaisua omiin kanaviisi.
Parhaimmillaan markkinointisi tarjoileekin sisältöä kaikille aisteille.

4. Verkostojen ja vaikuttajien hyödyntäminen
Markkinointia ei kannata jäädä tekemään yksin, vaan hyödyntää verkostoja ja joukkovoimaa. Tee muiden yrittäjien kanssa ”näkyvyysvaihtareita” esimerkiksi Vieraskynä-blogeilla, yhteistöillä, yhteyspostauksilla tai yhteisillä tapahtumilla ja tempauksilla.
Verkostojen kautta tavoitat aina uusia ihmisiä ja löydät kenties myös ihmisiä, jotka suosittelevat sinua eteenpäin.
Myös vaikuttajamarkkinointi voi olla asia, joka toimii kohdallasi. Vaikka suuret somevaikuttajat saattavat olla kaukana pienyrittäjän budjetista, mikrovaikuttajat ovat yhä merkittävämpi markkinoinnin työkalu.
Mikrovaikuttajat – joilla on usein 1 000–50 000 seuraajaa – ovat luotettavia ja uskottavia omissa yhteisöissään. Heidän kauttaan markkinointi tuntuu aidolta ja tavoittaa oikean kohdeyleisön, silloin kun vaikuttajan valinta on osunut nappiin.
5. Markkinoinnin automaatiot ja tekoäly
Teknologian kehittyessä markkinoinnin automatisointi ja tekoäly mahdollistavat tehokkaamman ja kohdennetumman viestinnän myös pienyrittäjille. Tekoälyllä voidaan optimoida markkinointikampanjoita, personoida viestejä ja jopa analysoida asiakaskäyttäytymistä.
Hyödynnä vähintään muutamia markkinoinnin automaatiotyökaluja, kuten sähköpostikampanjoiden automatisointia tai chatbottien käyttöönottoa verkkokaupoissa.
Erityisesti automaatiot ja toimintojen ajastaminen auttavat säästämään aikaa rutiinitehtävissä ja voit keskittää aikaasi muuhun.
>> Tervetuloautomaation sähköpostiin luomme Tavoitteellisen uutiskirjeiden pajoissa. Kurkkaa täältä mistä on kyse.

Tai haluatko oppia kirjoittamaan niin, että lukijasi kiinnostuvat, innostuvat, sitoutuvat ja ostavat? Kurkkaa STARTTI TAVOITTEELLISEEN KIRJOITTAMISEEN
6) Tarinallinen markkinointi ja oman tarinan hyödyntäminen
Vuonna 2025 kaipaamme aitoja tarinoita ja rohkeita näkemyksiä. Valitettavasti emme enää voi piileskellä toimintamme takana ja piilotella itseämme, vaan nyt on viimeistään aika astua esiin.
Jaa jotain inhimillistä itsestäsi, kerro omaa tarinaasi ja luo brändi, joka kiinnostaa omalla ainutlaatuisella olemuksellaan.
Parhaimmillaan markkinointi on tarinallista ja se koskettaa ihmisiä syvältä ja tuo merkitystä asiakkaiden elämään jo paljon ennen ostopäätöstä.
Ota siis asiakkaasi osaksi omaa tarinaasi ja varmista kilpailukykysi myös tulevaisuudessa.

Eikö markkinointisi tuota riittävästi tulosta? Aloita Starttikurssista
Mikäli haluat kehittää omaa brändiääntäsi, tutustu VOIMAA MARKKINOINTIIN -kurssiin.